Selecteer een pagina

Cateraar Karen Kruijdenberg

Als cateraar maak ik al jaren gebruik van de heerlijke producten uit het mooie Westland waar ik mag wonen. 

Boeren en tuinders om mij heen produceren met passie en liefde de meest verse groenten en fruit. Sappige kasbloemkolen, heerlijk geurende aardbeien, smaakvolle tomaten, knapperige paprikas, kleine gele courgettes, superzoete kasabrikozen.

Zelf ben ik microtuinder met mijn 150 vierkante meter tuin en minikasje. Ik kweek vooral kruiden. De zachte zeewind zorgt ervoor dat ik het hele jaar kan oogsten. 

Al dat lekkers wil ik aan iedereen in Nederland laten proeven. Zo is het Westlands borrelpakket ontstaan. Niet alles is te versturen, maar ik heb een selectie gemaakt van ingrediënten die ik kan verwerken tot snack gerechtjes. Vijf heerlijke hapjes vanuit mijn tuin en achterland naar ieders borrelplank. 

Kaastaart

Kaastaart maak ik al jaren en in vele vormen, maar nu heb ik de lekkerste combinatie gevonden. Goudse en geiten kaas gecombineerd met oranje cheddar bovenop. De laatste gebruik ik niet alleen vanwege de heerlijke smaak en mooie kleur maar ook als knipoog naar de boot naar Engeland drie minuten hier vandaan. 

De zonnenbloempitten geven een bite en aangename nootachtige smaak. Als topping gebruik ik tomaatjes van Triomaas. Deze heb ik gemarineerd in bok van Weslander Bier en daarna gedroogd in de oven. 

Een feestelijke borrelbonbon die in 8 stukjes gesneden kan worden. 

Westlandse Producten

Bij boer Pait heb ik verse groenten gehaald om er een pittig zoetzuur van te maken. Nu kon ik kasbloemkool, de laatste rode paprikas, lente ui, spitskool, peperkorrels, laurier uit eigen tuin en nog vele andere smaakmakers gebruiken om een uitgebalanceerde smaak te maken. Deze groenten zijn seizoensgebonden en daarom wisselt de samenstelling wel eens. Ik kijk uit naar de botermalse sperzieboontjes van ‘t Louwtje. 

Bij een borrelplank is een olijfje altijd fijn. Ik gebruik zwarte en groene olijven met rood piment. Ook zit er een kapperappeltje in. Momenteel zijn de kruiden uit de tuin rozemarijn, tijm en oregano. 

Huis-kruidenmix

In mijn cateringen neem ik vaak noten in mijn eigen specerijenmix mee. Er gaat garam masala, curry een snuf gerookte paprika in. Een warme melange die net even anders is dan alleen maar zout. 

Het laatste item heeft niets te maken met het Westland, maar ik doe het toch omdat deze zo lekker is. Spaanse fuet met zwarte peper korst. Ik snij de worst alvast in dunne plakjes voor het gemak.